Av og på teppet

Man trenger en lang teppekant eller et frittliggende teppe. Alle står langs kanten av teppet.

Alle står langs kanten av teppet. En opproper står utenfor. Han roper: «av teppet» og alle skal hoppe ut på gulvet. Han roper «på teppet» og alle skal hoppe på igjen.

Dette skal ropes fortere og fortere og det er også lov å rope på teppet, på teppet osv etter hverandre for å forvirre. Til slutt er en person igjen; vinneren.

Stolleken

En morsom lek hvor både store og små kan være med. Hvis det er 10 personer med, setter man 9 stoler i en ring.

Barna masjerer rundt stolene til musikk. Når musikken bilr skrudd av er det om å gjøre å sette seg på en ledig stol. Den som blir til overs er «ute». En stol tas vekk. Slik fortsetter leken til det er en stol igjen og en vinner.

Rødt og grønt lys

Denne leken egner seg godt både ute og inne. Leken passer for barn fra 4 år og oppover. Det må være minst tre personer med. Antallet oppad er det bare plassen som avgjør.

En person står inntill en vegg med ryggen mot de andre. Resten av flokken står på linje et stykke unna. (Ute kan man gjerne stå 20-30meter unna. Inne begrenser det seg selv.)

Personen som står med ryggen til roper «Grønt lys» og flokken beveger seg sakte mot ham. Så roper han plutselig «Rødt lys» og snur seg fort. Da må alle stå helt stille og de som ikke klarer å stoppe så fort og som rører på seg etter at han har snudd seg, de må gå tilbake til startstreken. Slik fortsetter det til vin neren klarer å ta på veggen.

Døde elefanter

Denne leken er alle foreldres drøm og egner seg godt dersom barna begynner å bli ekstra ville. Leken går kort og godt ut på at et av barna sitter på en stol mens alle de andre legger seg ned på ryggen eller magen og lukker øynene. Det er om å gjøre å ikke røre på seg. Den som sitter på stolen må følge godt med og de som rører på seg er «ute».

De som er «ute» hjelper til med å se hvem som rører på seg. Den som blir liggende igjen til slutt, har vunnet.